Foto

Andrei Mandache: "Nu voi uita niciodata primul trofeu din cariera"

La finele saptamanii trecute internationalul Andrei Mandache a reusit sa isi treaca in palmares primul trofeu din cariera, castigand alaturi de echipa Keravnos Strovolou Cupa Ciprului. Transferat vara trecuta de la CSA Steaua Turabo Bucuresti in insula, conducatorul de joc al nationalei universitare a Romaniei s-a adaptat rapid si a evoluat constant in tricoul galben-rosu, atat in campionat, cat si in Cupele Europene. Dupa un parcurs fara greseala in intrecerea interna, Mandache a acces alaturi de Keravnos in finala Cupei Ciprului unde a intalnit vineri seara marea rivala de la Enad.  Au urmat 40 de minute extrem de disputate, la capatul carora Keravnos s-a impus cu 67-62, aducand a noua cupa din istorie in vitrina clubului.  Pe fuga si cu gandul la meciul de maine pe care il are de disputat in prima faza a play-offului, combo guard-ul cipriotilor a acordat un scurt interviu Federatiei Romane de Baschet.

 
Felicitari, Andrei, pentru castigarea Cupei Ciprului. Cum  a fost finala cu ENAD?
Multumesc foarte mult! Meciul cu Enad a fost unul mai greu decat ne asteptam. Am intalnit in ultimul act o echipa foarte buna, solida, care a pregatit intalnirea  cu noi foarte bine. De altfel, adversarii nostri au produs surpriza in aceasta editiei a Cupei. Au eliminat echipa Etha, detinatoarea en-titre a  trofeului. Dar ne bucuram ca am reusit sa castigam la cinci puncte diferenta si sa luam Cupa acasa.

Este cunoscut faptul ca fanii ciprioti sunt foarte vulcanici. Cum a fost atmosfera in finala?
Atmosfera din finala a fost nemaipomenita! Meciul s-a jucat in cea mai mare sala din Nicosia, care cred ca este putin mai mare decat Polivalenta din Capitala. A fost arhiplin, iar in spatele bancii noastre s-au asezat  in jur de 1000 de fani. Pe partea cealalta au stat suporterii echipei ENAD. Am ramas impresionat de felul in care cele doua galerii si-au incurajat favoritele pe toata durata jocului. La un moment dat era ca un fel de intrecere intre ele. Fiecare canta difertite cantece de sustinere. Mi se furnica pielea si-acum cand ma gandesc.

Este primul trofeu din palmares pe care il obtii. Cum te simti acum?
Da,  este primul trofeu la nivel de profesionisti pe care il cuceresc. Si anul trecut am fost aproape, dar n-a iesit. Primul sentiment a fost cel de usurare, tinand cont ca a fost un meci disputat pana in ultimul minut. Apoi a urmat unul de extaz.  Ma bucuram alaturi de colegi si abia asteptam sa ridicam trofeul deasupra capului. Acel moment m-a marcat enorm si imi voi aduce aminte de el mereu. Asa ceva nu se poate uita.

Ce a urmat apoi? Unde ati sarbatorit?
Dupa ce s-a terminat cu toata festivitatea de premiere am mers cu echipa la un restaurant cu mancare traditionala cipriota. Au participat toti cei implicati pentru obtinerea acestui succes, de la conducere pana la staff tehnic si jucatori.  A fost foarte frumos, ne-am simtit tare bine impreuna, apoi am mers in oras sa petrecem putin. N-am stat foarte mult, pentru ca miercuri incepem prima faza a play-offului.

Nu ne-ai spus cui dedici acest trofeu.
(rade) Ai anticipat ce voiam sa-ti spun. Dedic acest trofeu surorii mele, Andra Mandache. Pe 25 februarie era aniversarea ei. A venit cadoul acesta cu 24 de ore inainte, dar sunt convins ca nu s-a suparat.

Ce planuri de viitor ai ?
Sincer,  sunt genul caruia ii place sa mearga pas cu pas,  asa ca in momentul de fata ma gandesc la urmatorul meci si de acolo mai departe. Dupa ce se ce va termina cu totul aici,  ma voi gandi la ce voi face in continuare!
Multumim frumos pentru interviu si iti dorim multa bafta!
 

Carte de vizita

Prenume:  Rares Andrei
Nume:  Mandache
Data nasterii: 02.10.1987
Inaltime: 1,90 m
Greutate: 85 kg
Postul pe care evolueaza: conducator de joc, fundas ofensiv
Echipe la care a evoluat: CSM Oradea, CS Otopeni, CSA Steaua Turabo Bucuresti
Familie: Are o sora mai mare, Andra Mandache si ea jucatoare de baschet la echipa Basket Alcamo din Italia.

Foto: Keravnos

Parteneri